Smarriga chokladtårtor för alla tillfällen

Kommentarer inaktiverade för Smarriga chokladtårtor för alla tillfällen

Fira livets gyllene stunder med en tårta. Det är inte speciellt svårt att hitta en anledning till att äta tårta, det svåra är att bestämma vilken tårta som du ska baka eller köpa när det finns så många läckra smaker att välja bland. Sätt piff på vardagen genom att duka fram en läcker chokladtårta.

chokladtårta_351870830

Rikt utbud med chokladtårtor

Chokladtårta med mousse. Chokladtårta med körsbär. Tryffeltårta. En knaprig glutenfri chokladtårta med mandelbotten fylld med daim. När du tänker efter så finns det alltid något trevligt att fira.

Men choklad är inte allt, det finns ett brett utbud med tårtor. Allt ifrån den söta prinsesstårtan till amerikanska cheesecakes. Vi älskar tårtor dels för att de förgyller livet men främst därför att de smakar gott. Fast även om utbudet är stort så ska det nog sanningsenligt sägas att det är många av oss som faller för chokladtårtor. Chokladtårtor kommer i många former, storlekar och konsistenser – och vi älskar dem alla.

Idag hittar du traditionella chokladtårtor såväl som moderna tårtor med läckra fruktmousser och bär
som fyllning. Ett brett utbud med recept på chokladtårtor finns både online och i bakböcker. Du hittar recept med chokladbottnar fyllningar och frostings, samt instruktioner för att montera och dekorera din tårta med allt ifrån riven choklad till chokladdoppade jordgubbar.

Chokladälskarens dröm

Alla älskar en tårtbit. Drömmen att skicka en god tårtbit för att överraskar någon kan numera uppfyllas. Det går faktiskt att skicka en tårtbit på posten och ännu bättre är att du kan göra det online.

En klassisk Schwarzwald med chokladpenslad maräng eller en fluffigt lätt dröm som garneras med smarrig bruten choklad instuckna i den vispade grädden. En chokladälskaren dröm är en chokladmoussetårta med saftig browniebotten och en blandning av vit och mjölkchokladmousse.

En kupoltårta med sockerkaksbotten och vaniljkräm insvept i marsipan överdragen med ett tunt lager med mörk choklad. När det gäller chokladtårtor så är det endast fantasin som sätter en gräns för vad du kan göra. En ljuvlig tårta är ett minne för hela livet och en smakupplevelse utöver den vanliga.

Category: Tips