Prova på EKO choklad

Kommentarer inaktiverade för Prova på EKO choklad

Ekologisk choklad smakar inte annorlunda än vanlig choklad. Den är lika bra för hälsan. Det beror på att choklad innehåller flera av de vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Men endast choklad som har en kakaohalt på mer än 70 %.

Positivt med mörk choklad

Mörk choklad har flera positiva kvaliteter. För det första är den naturligt antidepressiv. Det beror på att choklad innehåller tryptofan som tillverkar signalsubstansen serotonin. Detta reglerar ilska, aggression, humör och sömn. Serotoninen ökar även sexlusten. Dessutom får du mer ork eftersom choklad innehåller koffein, teofyllin och teobromin.

Choklad stimulerar förekomsten av kvävgas i blodet vilket sänker blodtrycket. Därmed slappnar blodkärlen av och trycket minskar. Vidare motverkar kakaosmöret det dåliga kolesterolet. Det innehåller även mycket magnesium vilket motverkar uppkomsten av infarkt. I och med att mörk choklad också har en hög halt av både flavonoider och katechiner minskar risken att blodet koagulerar och blodkärlen hålls rena.

Ytterligare en positiv aspekt är att flavonoiderna i kakaochoklad ökar insulinkänsligheten vilket minskar risken för diabetes. Slutligen stärker choklad immunförsvaret då kakao är rikt på antioxidanter och vitaminer samt mineraler. Är kakaon ekologiskt odlad innebär det att viktiga antioxidanter finns kvar. Så det finns många fördelar med att äta mörk ekologisk choklad. Ta en titt här för att få mer information om nyttan med choklad.

 

Category: Choklad, Tips