Öppna ett café och konditori

Kommentarer inaktiverade för Öppna ett café och konditori

Finns det en kunskap och ett stort intresse av att baka goda bakverk och få servera detta för trevliga kunder så kanske det är dags att öppna ett café och konditori. Det kan förvisso vara en utmaning men om du älskar det du kan och gör så kanske det är något som du verkligen vill satsa på.

Hur ska man då få sitt café och konditori lönsamt? Det är alltid den stora frågan. Det gäller att ha låga utgifter och höga inkomster, skämt åsido så är det fråga om att kunna sälja så mycket som det bara går och kunna hålla nere omkostnaderna så mycket som möjligt. Läget är något som är viktigt för din lokal. Är det vid eller i någon galleria eller köpcentrum så finns det mer personer som skulle kunna komma in och fika hos dig.

Försök att inreda ditt café så billigt som möjligt. Skaffa utrustning som du kan lita på. Allt från kassasystem till diskmaskiner och annat som används i ett café. Även om du arbetar med att sänka kostnaderna så kan du aldrig tumma på kvalitén på det du serverar. Även om kaffesorter kan vara billigare så kanske de inte smakar lika bra. Sätt relevanta priser för dina varor. Var inte för billig men inte för dyr så kunderna börjar gå till andra som är billigare.

Service är något som inte kostar så mycket att ge. Ett leende på morgonen för den som hämtar sitt morgonkaffe kan göra dess dag. Se alla kunder som kommer in i din butik och ge dem den allra bästa servicen som du bara kan. Lycka till!

Category: Bakverk, Choklad, Dryck, Tips