Olika chokladsorter

Kommentarer inaktiverade för Olika chokladsorter

Finns det någonting bättre än choklad? Troligtvis inte skulle nog många svara på just den frågan. Det kanske roligaste med choklad är ju också att det finns så väldigt många olika sorters choklad. Här tänkte vi titta lite närmare på några av dessa.

Mjölkchoklad

Mjölkchoklad är en riktig klassiker som uppskattas av de flesta. På grund av att den innehåller just mjölk blir smaken på mjölchoklad väldigt len och härlig. Utöver kakao och mjölk kan mjölchoklad även innehålla socker, vanilj och kakaosmör.

Mörk choklad

En favorit hos många är mörk choklad, som finns i en rad olika skepnader. En av tjusningarna med mörk choklad är förstås den höga kakaohalten, som väldigt många uppskattar. Det finns faktiskt choklader som innehåller så mycket som 95 % kakao.

Vit choklad

Vit choklad är en chokladsort som blir allt mer populär, vilket inte är så konstigt eftersom vit choklad är väldigt gott. Skillnaden mot mörk choklad är att vit choklad endast innehåller fettet från kakaobönan, vilket ger den vita färgen. Utöver det smaksätts ofta vit choklad med vanilj och även mjölkpulver.

Category: Tips