Olika chokladdesserter

Kommentarer inaktiverade för Olika chokladdesserter

Finns det något godare än choklad? Nej, det gör troligtvis inte det skulle nog många skriva under på, framför allt om man är chokladälskare. Mjölkchoklad, mörk choklad, vit choklad. Exemplen på god choklad är många.

Det roliga med choklad är ju också att det kan förekomma i så många olika former, som i till exempel chokladglass, chokladkakor, chokladpraliner samt olika former av chokladdesserter. Här nedan följer några exempel på smaskiga chokladdesserter som alla chokladälskare bör prova om man inte redan gjort det.

Vit chokladcheesecake

Vit choklad är kanske något av det bästa som finns så varför inte då kombinera det med en annan godsak, nämligen cheesecake. Den här kakan är precis som en klassisk cheesecake med en botten på smulor av digestivekex, dock med den lilla skillnaden att det i smeten också ingår vit choklad. Vattnas det i munnen? Det borde det göra då den här anrättningen inte är annat än utsökt, framför allt ihop med färska bär.

Fransk chokladkaka

Den här chokladkakan är oerhört enkel att göra, vilket passar bra om man inte har så mycket tid, men ändå vill ha något gott. Ingredienserna, som består av mjöl, smör, socker, ägg, vaniljsocker, kakao samt espresso, blandas ihop och hälls i en form. In i ugnen 20 minuter, sedan är det klart. Kan det bli enklare?

Chokladmousse

Chokladmousse är en dessert som kan varieras på en rad olika sätt. Dessutom är den enkel att göra och framför allt så är den himmelskt god. Börja med att vispa grädde lagom hårt. Rör sedan ner en äggula i smält choklad. Därefter vänds chokladsmeten när i den vispade grädden. In i kylen en timme, klart. Chokladmousse går även alldeles utmärkt att göra på vit choklad.

Category: Choklad, Desserter