Julgodis

Kommentarer inaktiverade för Julgodis

Kring jul brukar det alltid vara bråk om trippelnötterna så varför inte göra egna! Då blir julfriden räddad samtidigt som familjen får frossa i sina favoriter. Riktigt goda tryfflar av mörk choklad brukar också vara uppskattade. Här kommer några enkla och riktigt goda recept på Trippelnöt och Chokladtryffel.

Recept på trippelnöt

  • 200 gram mörk choklad
  • 1.5 deciliter hasselnötter
  • En bit ljus choklad till dekorering 

Tillredning:

Ställ ugnen på 175 grader och rosta nötterna i ungefär 10 minuter. Lossa sedan skalet genom att försiktigt gnugga nötterna när de svalnat, i en kökshandduk.

Smält den mörka chokladen i ett vattenbad och häll i nötterna. Plocka upp dem och placera ut dem tre och tre på en bakpappersklädd plåt. Låt dem svalna och doppa dem sedan försiktigt en gång till.

Smält sedan den ljusa chokladen, häll över den till en liten sprits och dekorera trillingnötterna.

 

Recept på god Chokladtryffel

o.75 deciliter grädde

1 matsked vaniljsocker

2 matskedar likör, till exempel baileys eller amarula cream.

200 gram mörk choklad

Cirka 2 matskedar kakao till garnering

Tillredning:

Dela chokladen i bitar. Värm grädden till dess att den börjar att koka och dra bort kastrullen från plattan. Tillsätt chokladen och rör om till dess att chokladen smält och smeten blivit jämn. Blanda i den likör som du valt och vaniljsockret.

Häll smeten i en form och låt den stelna i rumstemperatur.

Skär sedan till rutor som du rullar till kulform. Eller låt tryfflarna vara fyrkantiga.

Doppa eller rulla bitarna i kakao.

Förvara tryfflarna i en burk och var noga att lägga smörpapper i mellan de olika lagren, så de inte kladdar ihop.

Ställ burken kallt, gärna i kylskåpet.

Category: Godis, Tips