Goda viner till choklad

Kommentarer inaktiverade för Goda viner till choklad

Choklad och vin kan vara en fantastisk kombination som i en symbios tillfredsställer dina smaklökar och ger dig en ny smakupplevelse. Det är dock inte alla vinsorter som passar till choklad så det är bra om du tar till dig lite tips som kan göra upplevelse mer lyckad.

Att lära sig om vin

Vin och chokladAtt bli en riktig vinkonnässör kan ta tid och är inte särskilt lätt. Det krävs också träning och kunskap för att bli en riktig vinkännare. Ett hett tips är att gå med i en vinklubb för att du ska kunna lära dig så mycket som möjligt. Mammamia Wine Club är en vinklubb där du får testa på viner som du kanske inte hade valt själv, de kanske inte ens finns på systembolaget ännu. Genom att testa nya viner lär du dig mer om vilka smaker som går att kombinera.

Att tänka på

Det finns några generella råd som kan vara givande att hålla sig till när det gäller vin och choklad i kombination, här hittar du dem. En viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer vin är till exempel kakaohalten. Kakao har en bitter smak. Det innebär att om det är en hög procentandel kakao i chokladen kommer den att vara väldigt bitter. Då passar den inte särskilt bra tillsammans med sträva viner. Det är också viktigt att vinet inte försvinner med smakerna från desserten. Ett vin som smakar mycket är därför att rekommendera om desserten är mastig. Likaså ska vinet upplevas som sött. Det betyder att ju sötare dessert du har desto viktigare är det att ha ett sött vin. Öl kan också passa bra till choklad även om det inte faller alla i smaken. Det är främst mörka och kraftiga öl som är passande.

Category: Choklad, Dryck