Bra smakkombinationer med choklad

Kommentarer inaktiverade för Bra smakkombinationer med choklad

Det är lätt att hitta choklad parat med många olika råvaror och smakprofiler. Alla som gillar att göra egen choklad och experimentera med vad man blandar den med kommer här några vanliga och ovanliga kombinationer som kan fungera riktigt bra!

choklad_382905100

Mörk choklad

Mörk choklad är allt från 35 % kakao och uppåt. Men de som verkligen gillar mörk choklad håller sig oftast till 70 % eller högre. Smaken på mörk choklad är långt mer komplex än mjölkchoklad då den innehåller väldigt många smakämnen; faktiskt mer är rött vin många gånger.

Något som är populärt att para ihop med mörk choklad är chili, och det är något man gjort väldigt länge. Enklast är då att använda sig av torkad chili och hacka väldigt fina bitar. Det är roligt att testa olika varianter med olika hetta och se vilka som verkligen faller en i smaken bäst.

Vill man vara lite mer äventyrlig kan man prova på att kombinera mörk choklad men oliver eller ädelost. Så länge man gillar dessa smaker kommer man nog märka att de också kan passa riktigt bra ihop med mörk choklad.

Mjölchoklad

Mjölkchoklad har en väldigt len, mild och, så klart, mjölkig smak. Den är omåttligt populär i många länder och kommer i massor av variationer.

Tittar man på vad mjölkchoklad vanligast paras ihop med kan man lyfta fram två väldigt populära alternativ: mandel och jordnötter. Dessa är faktiskt så vanliga att det har estimerats att chokladtillverkare använder 40 % av världens mandel och 20 % av världens jordnötter.

En annan smakkombination som är populär är så klart banan. Detta har varit grunden för väldigt många desserter och hemlagat godis sedan väldigt länge tillbaka.

Vill man ha lite mer ovanligt kombinationstips kan man till exempel prova på att blanda mjölkchoklad och bacon. Denna kombo av salt och krispigt med mjukt och krämigt är något många har uppskattat.

Category: Choklad, Tips