Baka med mörk choklad

Kommentarer inaktiverade för Baka med mörk choklad

På senare tid upptäcker allt fler mörk choklad med dess smaker och egenskaper. Mörk choklad kan generellt sett sägas ha mer vuxenkaraktär än mjölkchoklad. Det beror på den något bittrare smaken som inte har rundats av genom tillsats av mjölk. Mörk choklad är för många den perfekta avslutningen på en god middag, tillsammans med kaffe, vin eller avec. Ett annat användningsområde är bakning, där det finns många spännande möjligheter.

bakverk choklad

Smaker att kombinera med

Mörk choklad har en ganska rik smak som går att kombinera med ett brett utbud av andra råvaror. Till exempel används ofta ingredienser som matcha, apelsin, apelsinskal, röda och mörka bär, olika typer av brun alkohol, nötter eller mint. Gällande typ av bakverk är brownieliknande kakor och chokladfondant klassiska och vinnande alternativ. Men du kan även testa att göra till exempel praliner eller moderna varianter på rawfoodbakverk.

Att ätas med ögonen

Det viktigaste med ett bakverk är självklart smaken. Men handen på hjärtat, vi vill gärna att det ska se vackert ut också. På det viset känns det ännu bättre att bjuda på mästerverken till vänner och familj. Därför kan det vara en bra idé att experimentera med olika typer av formar och dekorationstekniker efterhand. Hos onlinebutiken Letscelebrate.se finns det många roliga tillbehör att välja mellan för detta syfte.

Category: Choklad